MENÜ

Tücsi konyhája
Hobbim:finom sütik saját elkészítésben.

Citromos szelet

Hozzávalók:

Tésztához:50 dkg liszt,20 dkg porcukor,fél cs sütőpor,1 mk szalakáli,3 tojás sárgája,1 ráma,1 citrom reszelt héja.Annyi tejjel összegyúrni,hogy könnyen nyújtható legyen.Kb 1 Órát pihentetni

Krém:3 dl tej,3 ek rétesliszt,30 dkg teavaj,30 dkg porcukor.Ebből a tejet a réteslisztel megfőzni,kihűteni,majd a két krémet összekeverni.Két citrom levét és héját hozzáadni.

Tetejére:3 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral gőz fölött felverni.Ezt a tészta tetejére tenni,ha kihül a tészta.

Másnap szeleteljük.

Ezt a receptet a férjem nagynénjétől kaptam.Nagyon finom sütemény

citromos

 

Ugyanaz,csokiöntettel(citromos szelet)

gtrj

 

Karácsonyi kavalkád

(citromos szelet,csokikrémes tarka mézes,csokisgolyó)

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Könnyű túrós pite

hozzávalók 6 főre:

Tésztához:35 dkg liszt,10 dkg porcukor,fél cs sütőpor,15 dkg Rama,1 tojássárgája,2 ek tejföl

Töltelékhez:2 dl tej,3 tojás,1 cs vaníliás cukor,25 dkg cukor,1 ek liszt,50 dkg túró,1 citrom reszelt héja

elkészítés:
  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Rugalmas tésztát kapunk, melyet két részre osztunk, és közepes tepsi méretűre nyújtunk.
  2. A töltelékhez: a tejhez hozzáadjuk a tojássárgákat, ezt jól kikeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot és a lisztet.
  3. Ezt felfőzzük, és forrástól számított 2-3 percig alacsony fokozaton főzzük, amíg besűrűsödik. Közben folyamatosan kevergetjük.
  4. Ha kihűlt, belekeverjük a túrót, a reszelt citrom héját, és a tojás fehérjének felvert habját.
  5. A tészta egyik felét a margarinnal kikent tepsi aljára helyezzük. Ráöntjük a túrós tölteléket, és erre ráhelyezzük a tészta másik felét, amelyet villával megszurkálunk.
  6. Előmelegített sütőben először 10 percig 200 fokon, majd kb. 40 percig 150 fokon sütjük, amíg zsemleszínű nem lesz a teteje.
  7. Porcukorral meghintve, téglatest alakúra felvágva tálaljuk. (Ha nem fogyna el, tegyük hűtőbe!)
sütési hőfok:150°C
sütési mód:alul-felül sütés
tepsi mérete:31X19X5 cm

Recept:Nosalty

dfressdss

 

Túrófánk

Hozzávalók : 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 1 kis pohár tejföl,  3 tojás, 3 evőkanál kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja, csipet só

Elkészítés : A túrót villával törjük össze, keverjük ki a tejföllel, majd a tojásokkal is. Adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sót, és a citromhéjat is. A liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, és kisebb adagokban keverjük a túrós masszához.

Bő olajban, közepes hőfokon süssük ki a vízbe mártott kanállal kiszaggatott fánkokat.

Kb. 30 – 40 db fánk lesz a hozzávalókból, attól függően, hogy mekkora kanállal szaggatjuk őket. Frissen a legfinomabb.

Tálaláshoz : baracklekvár, vaníliás porcukor, de akár forrón beforgathatjuk fahéjas porcukorba is.

 

Könnyen, és nagyon gyorsan elkészíthető farsangi különlegesség.

Recept:http://andi1976.gportal.hu

bgf

Hamis dobos szelet-csokimázzal

hozzávalók 12 főre:A lapokhoz:50 dkg liszt,10 dkg Rama,10 dkg cukor,2 ek méz,1 tojás,1 dl tej,
1 cs szalalkáli

 

A krémhez:30 dkg cukor,3 dl víz,15 dkg liszt,2 dl tej,25 dkg Rama

 

A bevonáshoz:15 dkg ét tortabevonó,3 ek napraforgó olaj

elkészítés:
  1. A lapokhoz előbb a lisztben elmorzsoljuk a margarint, a szalakálit feloldjuk a tejben, majd az összes hozzávalóból tésztát gyúrunk. 6 részre osztjuk, vékony lapokat nyújtunk, s a tepsi hátán sorra kisütjük őket.
  2. A krémhez való cukrot világosbarnára pirítjuk, s felengedjük a 3 dl vízzel. Addig főzzük, míg a cukor teljesen feloldódik. Közben a lisztet simára keverjük a tejben, hozzátöltjük a karamelles vízhez, s sűrű pépet főzünk belőle. Kevergetve kihűtjük, s kanalanként hozzáadjuk a margarinhoz.
  3. Megtöltjük a lapokat a krémmel.
  4. A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, s bevonjuk vele a sütit.
  5. Másnap szeleteljük, addigra megpuhul.
sütési hőfok:160°C
tepsi mérete:25×30 cm
Recept:Nosalty
hgtrrrrrrr

 

Almás béles

hozzávalók 4 főre:

Tésztához:40 dkg liszt,10 dkg Rama,10 dkg zsír,1 kis pohár tejföl,1 kk só,1 tk cukor,1 kk sütőpor

Töltelékhez:1-1,5 kg alma,10 dkg cukor,1 cs vaníliás cukor,1 fél ek fahéj,2 ek zsemlemorzsa

elkészítés:
  1. A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, két lapba kinyújtjuk. Vékony linzertésztát kapunk.
  2. Az egyik lapot tepsibe tesszük, és a tölteléket rákenjük.
  3. Majd ráhelyezzük a másik lapot, tetejét tejjel vagy tojással megkenjük.
  4. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben közepes hőfokra állítva megsütjük kb. 30 perc alatt.
  5. Megszórjuk porcukorral.

Töltelék elkészítése:

  1. A töltelékhez az almát magházától megtisztítjuk.
  2. Legyaluljuk, és egy edényben a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal addig pároljuk, míg a levét el nem főtte.
  3. Félrehúzzuk, és a zsemlemorzsát belekeverjük.
  4. Ha teljesen kihűlt, a tésztára kenjük.
sütési hőfok:180°C
sütési mód:alul-felül sütés
tepsi mérete:25x40 cm
Recept:Nosalty
gtreasertrert

 

Mákos Duna-hullám

Hozzávalók:
Tészta: 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 tojás, 35 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg cukrozott darált mák, 1 doboz 850 ml-es őszibarackbefőtt.
Krém: 1 evőkanál étkezési zselatin, 2,5 dl Hulala habtejszín, 20 dkg túró, 5 dkg porcukor vagy cukor (ízlés szerint, ki milyen édesen szereti), reszelt citromhéj.
Máz: 15 dkg tortabevonó csokoládé, 1 evőkanál étolaj.
Díszítés: tejszínhab és 3 db fél barackbefőtt.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a mák kivételével elektromos habverővel habosra keverjük. A tepsit (25 × 30 vagy 35 cm-es) kibéleljük sütőpapírral. A masszát kettévesszük, a sárga masszát a tepsibe simítjuk, a másik felébe belekeverjük a mákot, és a sárgára simítjuk. A barackból 3 db-ot a díszítéshez félreteszünk, a többit a tészta tetejére sorakoztatjuk, és sütőben megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet: a tejszínt keményre verjük, miközben hozzáadagoljuk a cukrot, hozzáadjuk az 1 dl vízben feloldott zselatint, a túrót és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A kihűlt tésztára kenjük, majd betesszük a hűtőbe 1 órára dermedni. A mázhoz vízgőz felett a csokit az olajjal megolvasztjuk, majd a tésztára kenjük. Villával hullámokat húzunk bele, és tetszés szerint díszítjük.

Recept:Webcukrászda

gtücsiu

 

 

 

Gesztenyés szelet

Hozzávalók:
Piskóta: 4 tojás, 4 evőkanál víz, 1 csomag sütőpor, ahány dkg a tojás héjastól annyi dkg cukor és liszt, 1,5 evőkanál kakaópor.
Krém: 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor.
Töltelék: 25 dkg gesztenyemassza, 4 evőkanál baracklekvár, 2 evőkanál kakaópor, 50 dkg háztartási keksz összetörve, 3 dl tej, 1/4 rumaroma.
Csokimáz: olvasztott csokoládé.
Elkészítés:
Az egész tojások súlya alapján a cukrot és a lisztet kimérjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük. A sütőport elkeverjük a liszttel, majd a lisztet és a tojáshabot felváltva a felvert tojássárgához adagoljuk úgy, hogy a fehérjéből maradjon utoljára. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk. A krémhez a pudingot felfőzzük a tejjel, a margarint habosra kikeverjük a cukorral, és ha a puding kihűlt, a kettőt összekeverjük. A töltelék hozzávalóit egy nagyobb tálban összekeverjük, de csak közvetlenül felhasználás előtt, mert ha áll, nehéz vele bánni. A kekszet minél kisebbre kell tördelni, viszont a darált keksz nem jó hozzá, próbáltam már azzal is, de nagyon tömény lett a közepe tőle.

Összeállítás: A kettévágott csokis piskóta alsó lapjára rákenjük a krém felét, rásimítjuk a kekszes tölteléket, majd erre rá a maradék krémet. Befedjük a piskóta másik felével és tetszőleges csokimázzal bevonjuk.

Recept:webcukrászda

gta

 

Pudingos túrós csiga

Hozzávalók a tésztához : 45 dkg liszt, 2 dl langyos tej, 6 dkg puha margarin, 5 dkg élesztő, 1 tojás, 7 dkg porcukor, reszelt citromhéj

 

A töltelékhez : 25 dkg túró, 1 csomag vaníliás pudingpor, 10 dkg porcukor, 3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, reszelt citromhéj ( nem feltétlenül szükséges )

 

A lekenéshez : 1 tojás

 

Elkészítés : Az élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromhéjat, és a puha margarint. A tésztát dolgozzuk össze, és meleg helyen letakarva hagyjuk kelni 1 órát.

Közben készítsük el a tölteléket.

A pudingport keverjük simára a cukrokkal, és egy kevés tejjel, majd hozzáadva a maradék tejet főzzük sűrűre. Keverjük hozzá a megmosott, és lecsepegtetett mazsolát, majd a szitán áttört túrót.

Mikor megkelt a tésztánk nyújtsuk ki fél cm vastagságúra, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel.

Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin süssük meg a 2 cm vastagságúra felvágott csigákat.

A tetejüket kenjük le felvert tojással.

Közepes hőfokú sütőben pár perc alatt megsülnek. Ne helyezzük őket túl közel egymáshoz, mert sütés közben megnőnek. Ahhoz, hogy a csigák ne ragadjanak le használjunk jó minőségű sütőpapírt, vagy zsírozott lisztezett tepsin süssük.

 

20 -  22 db csiga lesz belőle.

Recept:http://andi1976.gportal.hu

gtaddd

Cseresznyés kevert süti

 

hozzávalók 4 főre:4 tojás,csipet só,25 dkg cukor,30 dkg liszt,1 cs sütőpor,1 citrom leve és héja,1 ek kakaó,1 dl napraforgóolaj,1dl+1ek tej,60 dkg cseresznye
elkészítés:
  1. A megmosott cseresznyét kimagozzuk, szűrőbe tesszük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. A sárgákat elkeverjük a cukorral és az 1 dl olajjal.
  4. Hozzáadjuk a citrom héját és kifacsart levét.
  5. A lisztet és sütőport a tejjel váltakozva hozzákeverjük, végül óvatosan belekeverjük a csipet sóval felvert tojásfehérjéket.
  6. A massza kb. 3/4-ét kikent tepsibe simítjuk. A maradékba belekeverjük a kakaót és a kanál tejet. Kanállal a sárga masszára pöttyöket rakunk.

Végül rászórjuk a lecsepegtetett cseresznyét és előmelegített sütőben kisütjük.sütési hőfok: 170°C,sütési mód: alul-felül sütés,tepsi mérete: 28×34 cm.Recept:NoSalty

g 

 

 Habos-málnás-barackos joghurtos torta

Hozzávalók:
20 dkg piskótatallér, 2,5 dl málnás joghurt, 2,5 dl barackos joghurt, 4 dl habtejszín, 6 evőkanál cukor, 20 dkg málna, 4 db felkockázott őszibarack, 25 g zselatin, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál porcukor.
Elkészítés:

A joghurtokat külön-külön a fele cukorral és a fele zselatinnal felmelegítjük (csak langyosra), majd félretesszük hűlni. Eközben felverjük a tejszínhabot a porcukorral és a vaníliás cukorral. A hab 2/3 részét a kihűlt joghurtokhoz adjuk, beleforgatjuk a hozzájuk illő gyümölcsöket, és amíg a formát előkészítjük, addig mindkét krémet hűtőbe tesszük. A forma alját, oldalát kibéleljük fóliával, és kirakjuk piskótatallérokkal. Rákanalazzuk a málnás joghurtot, majd visszatesszük a hűtőbe egy kicsit, hogy dermedjen. Ezután rásimítjuk a barackos joghurtot, a tetejét kirakjuk piskótatallérokkal, és teljes dermedésig vissza a hűtőbe. Amikor jól megdermedt, akkor kivesszük a formából, lehúzzuk róla a fóliát és ízlés szerint feldíszítjük a megmaradt tejszínhabbal.

Recept:www.webcukraszda.hu

trt

Előző oldal                          Következő oldal

Asztali nézet