Citromos szelet
Hozzávalók:
Tésztához:50 dkg liszt,20 dkg porcukor,fél cs sütőpor,1 mk szalakáli,3 tojás sárgája,1 ráma,1 citrom reszelt héja.Annyi tejjel összegyúrni,hogy könnyen nyújtható legyen.Kb 1 Órát pihentetni
Krém:3 dl tej,3 ek rétesliszt,30 dkg teavaj,30 dkg porcukor.Ebből a tejet a réteslisztel megfőzni,kihűteni,majd a két krémet összekeverni.Két citrom levét és héját hozzáadni.
Tetejére:3 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral gőz fölött felverni.Ezt a tészta tetejére tenni,ha kihül a tészta.
Másnap szeleteljük.
Ezt a receptet a férjem nagynénjétől kaptam.Nagyon finom sütemény
Ugyanaz,csokiöntettel(citromos szelet)
Karácsonyi kavalkád
(citromos szelet,csokikrémes tarka mézes,csokisgolyó)
Könnyű túrós pite
Tésztához:35 dkg liszt,10 dkg porcukor,fél cs sütőpor,15 dkg Rama,1 tojássárgája,2 ek tejföl
Töltelékhez:2 dl tej,3 tojás,1 cs vaníliás cukor,25 dkg cukor,1 ek liszt,50 dkg túró,1 citrom reszelt héja
Recept:Nosalty
Túrófánk
Hozzávalók : 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 1 kis pohár tejföl, 3 tojás, 3 evőkanál kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja, csipet só
Elkészítés : A túrót villával törjük össze, keverjük ki a tejföllel, majd a tojásokkal is. Adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sót, és a citromhéjat is. A liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, és kisebb adagokban keverjük a túrós masszához.
Bő olajban, közepes hőfokon süssük ki a vízbe mártott kanállal kiszaggatott fánkokat.
Kb. 30 – 40 db fánk lesz a hozzávalókból, attól függően, hogy mekkora kanállal szaggatjuk őket. Frissen a legfinomabb.
Tálaláshoz : baracklekvár, vaníliás porcukor, de akár forrón beforgathatjuk fahéjas porcukorba is.
Könnyen, és nagyon gyorsan elkészíthető farsangi különlegesség.
Recept:http://andi1976.gportal.hu
A krémhez:30 dkg cukor,3 dl víz,15 dkg liszt,2 dl tej,25 dkg Rama
A bevonáshoz:15 dkg ét tortabevonó,3 ek napraforgó olaj
Tésztához:40 dkg liszt,10 dkg Rama,10 dkg zsír,1 kis pohár tejföl,1 kk só,1 tk cukor,1 kk sütőpor
Töltelékhez:1-1,5 kg alma,10 dkg cukor,1 cs vaníliás cukor,1 fél ek fahéj,2 ek zsemlemorzsa
Töltelék elkészítése:
Hozzávalók: |
Tészta: 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 tojás, 35 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg cukrozott darált mák, 1 doboz 850 ml-es őszibarackbefőtt. Krém: 1 evőkanál étkezési zselatin, 2,5 dl Hulala habtejszín, 20 dkg túró, 5 dkg porcukor vagy cukor (ízlés szerint, ki milyen édesen szereti), reszelt citromhéj. Máz: 15 dkg tortabevonó csokoládé, 1 evőkanál étolaj. Díszítés: tejszínhab és 3 db fél barackbefőtt. |
Elkészítés: |
A tészta hozzávalóit a mák kivételével elektromos habverővel habosra keverjük. A tepsit (25 × 30 vagy 35 cm-es) kibéleljük sütőpapírral. A masszát kettévesszük, a sárga masszát a tepsibe simítjuk, a másik felébe belekeverjük a mákot, és a sárgára simítjuk. A barackból 3 db-ot a díszítéshez félreteszünk, a többit a tészta tetejére sorakoztatjuk, és sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet: a tejszínt keményre verjük, miközben hozzáadagoljuk a cukrot, hozzáadjuk az 1 dl vízben feloldott zselatint, a túrót és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A kihűlt tésztára kenjük, majd betesszük a hűtőbe 1 órára dermedni. A mázhoz vízgőz felett a csokit az olajjal megolvasztjuk, majd a tésztára kenjük. Villával hullámokat húzunk bele, és tetszés szerint díszítjük. Recept:Webcukrászda |
Hozzávalók: |
Piskóta: 4 tojás, 4 evőkanál víz, 1 csomag sütőpor, ahány dkg a tojás héjastól annyi dkg cukor és liszt, 1,5 evőkanál kakaópor. Krém: 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor. Töltelék: 25 dkg gesztenyemassza, 4 evőkanál baracklekvár, 2 evőkanál kakaópor, 50 dkg háztartási keksz összetörve, 3 dl tej, 1/4 rumaroma. Csokimáz: olvasztott csokoládé. |
Elkészítés: |
Az egész tojások súlya alapján a cukrot és a lisztet kimérjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük. A sütőport elkeverjük a liszttel, majd a lisztet és a tojáshabot felváltva a felvert tojássárgához adagoljuk úgy, hogy a fehérjéből maradjon utoljára. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk. A krémhez a pudingot felfőzzük a tejjel, a margarint habosra kikeverjük a cukorral, és ha a puding kihűlt, a kettőt összekeverjük. A töltelék hozzávalóit egy nagyobb tálban összekeverjük, de csak közvetlenül felhasználás előtt, mert ha áll, nehéz vele bánni. A kekszet minél kisebbre kell tördelni, viszont a darált keksz nem jó hozzá, próbáltam már azzal is, de nagyon tömény lett a közepe tőle.
Összeállítás: A kettévágott csokis piskóta alsó lapjára rákenjük a krém felét, rásimítjuk a kekszes tölteléket, majd erre rá a maradék krémet. Befedjük a piskóta másik felével és tetszőleges csokimázzal bevonjuk. Recept:webcukrászda |
Pudingos túrós csiga
Hozzávalók a tésztához : 45 dkg liszt, 2 dl langyos tej, 6 dkg puha margarin, 5 dkg élesztő, 1 tojás, 7 dkg porcukor, reszelt citromhéj
A töltelékhez : 25 dkg túró, 1 csomag vaníliás pudingpor, 10 dkg porcukor, 3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, reszelt citromhéj ( nem feltétlenül szükséges )
A lekenéshez : 1 tojás
Elkészítés : Az élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromhéjat, és a puha margarint. A tésztát dolgozzuk össze, és meleg helyen letakarva hagyjuk kelni 1 órát.
Közben készítsük el a tölteléket.
A pudingport keverjük simára a cukrokkal, és egy kevés tejjel, majd hozzáadva a maradék tejet főzzük sűrűre. Keverjük hozzá a megmosott, és lecsepegtetett mazsolát, majd a szitán áttört túrót.
Mikor megkelt a tésztánk nyújtsuk ki fél cm vastagságúra, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel.
Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin süssük meg a 2 cm vastagságúra felvágott csigákat.
A tetejüket kenjük le felvert tojással.
Közepes hőfokú sütőben pár perc alatt megsülnek. Ne helyezzük őket túl közel egymáshoz, mert sütés közben megnőnek. Ahhoz, hogy a csigák ne ragadjanak le használjunk jó minőségű sütőpapírt, vagy zsírozott lisztezett tepsin süssük.
20 - 22 db csiga lesz belőle.
Recept:http://andi1976.gportal.hu
Cseresznyés kevert süti
Végül rászórjuk a lecsepegtetett cseresznyét és előmelegített sütőben kisütjük.sütési hőfok: 170°C,sütési mód: alul-felül sütés,tepsi mérete: 28×34 cm.Recept:NoSalty
Habos-málnás-barackos joghurtos torta
Hozzávalók: |
20 dkg piskótatallér, 2,5 dl málnás joghurt, 2,5 dl barackos joghurt, 4 dl habtejszín, 6 evőkanál cukor, 20 dkg málna, 4 db felkockázott őszibarack, 25 g zselatin, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál porcukor. |
Elkészítés: |
A joghurtokat külön-külön a fele cukorral és a fele zselatinnal felmelegítjük (csak langyosra), majd félretesszük hűlni. Eközben felverjük a tejszínhabot a porcukorral és a vaníliás cukorral. A hab 2/3 részét a kihűlt joghurtokhoz adjuk, beleforgatjuk a hozzájuk illő gyümölcsöket, és amíg a formát előkészítjük, addig mindkét krémet hűtőbe tesszük. A forma alját, oldalát kibéleljük fóliával, és kirakjuk piskótatallérokkal. Rákanalazzuk a málnás joghurtot, majd visszatesszük a hűtőbe egy kicsit, hogy dermedjen. Ezután rásimítjuk a barackos joghurtot, a tetejét kirakjuk piskótatallérokkal, és teljes dermedésig vissza a hűtőbe. Amikor jól megdermedt, akkor kivesszük a formából, lehúzzuk róla a fóliát és ízlés szerint feldíszítjük a megmaradt tejszínhabbal. Recept:www.webcukraszda.hu |