MENÜ

Tücsi konyhája
Hobbim:finom sütik saját elkészítésben.

Habkönnyű almás sütemény

 

Hozzávalók a tésztához : 50 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 3 tojássárgája, 3 – 4 evőkanál tejföl, egy csipet só,        1 csomag sütőpor, reszelt citromhéj

 

A töltelékhez : 1.5 kg alma, 3 dkg margarin, 10 dkg porcukor,    ½ csomag vaníliás pudingpor, 3 tojásfehérje

 

A tészta elkészítése : A liszthez keverjük el a sütőport, és a többi alapanyagot hozzáadva gyúrjunk belőle tésztát. A tészta 2 / 3 része lesz a süti alja, ezt tegyük a hűtőbe. A maradék 1/3 része reszelve lesz majd a tetejére, ezt a mélyhűtőbe tegyük be, mert csak fagyott állapotban tudjuk majd lereszelni.

A töltelékhez az almát hámozzuk meg, és szeleteljük fel. A margarinnal, és a cukorral  pároljuk félpuhára. A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almához öntjük és picit besűrítjük. Hűtsük langyosra.

A tojásfehérjét verjük fel, de ne túl keményre, és óvatosan forgassuk bele az almát.

A hűtőben tárolt tésztát sütőpapíros tepsibe nyújtjuk, erre tegyük rá a langyosra hűlt tölteléket,  és a fagyasztott tésztát nagyobb lyukú reszelővel reszeljük rá a tetejére.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük készre, a tetejét is hagyjuk egy kicsit megpirulni. Tálaláskor fahéjas porcukorral tálaljuk.

34 * 26 cm-es tepsiben készült.

Recept:http://andi1976.gportal.hu

Pehelykönnyű almás

Túrós rakott palacsinta

 

A palacsintákhoz : 2 db tojás, 20 dkg liszt, 3 dl tej, 2 dl víz, 1 ek kristálycukor, 1 csipet só, 0,75 dl olaj

A töltelékhez : 50 dkg tehéntúró , 20 dkg porcukor, 6 evőkanál vaj, 4 db tojás, 1 db citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola , 1 ek rum

Az öntethez: 2 db tojás, 6 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor , 2 dl tej

A sütőedény kikenéséhez: 2 dkg vaj

Elkészítés :

A palacsinta hozzávalóit keverjük csomómentesre úgy, hogy az olajat a végén tegyük bele. Hagyjuk addig pihenni míg a tölteléket és az öntetet elkészítjük.

Készítsük el a tölteléket : a túrót törjük össze, és adjuk hozzá a reszelt citromhájat. A tojássárgájákat keverjük ki a porcukorral, és a puha vajjal. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A mazsolát locsoljuk meg a rummal.

A túróhoz adjuk hozzá a tojássárgás keveréket, a mazsolát, majd óvatosan a felvert fehérjét.

Az öntethez a tojást kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, valamint a tejjel.

Süssük ki a palacsintákat. A palacsintasütőnk méretétől függően 10 – 12 db lesz belőle. Ha jó teflonos palacsintasütőnk van akkor csak az első sütésénél kell olajozni, utána már nem.

Egy 20 * 30 cm-es ovális formájú kerámia sütőtálat 2 dkg vajjal kikentem. A palacsintákat bőven betöltöttem a túrótöltelékkel, félbevágtam őket, és a vágott felükkel félig elcsúsztatva egymásra tettem őket. Sütés előtt az öntettel jól meglocsoltam, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Recept:http://andi1976.gportal.hu

Túrós rakott palacsinta

Ferrarossi

Hozzávalók:

6 evőkanál méz, 15 dkg cukor, 25 dkg margarin, 20 dkg keserű főzőcsoki vagy tortabevonó, 15 dkg darált dió, 25 dkg natúr kukoricapehely, kb. 60 db mignon- vagy muffinpapír.
Elkészítés:

A mézet a cukorral felolvasztjuk, beleolvasztjuk a margarint, ha az is felolvadt, a csokit. Ezután belekeverjük a darált diót, és mindezt sűrűre főzzük (1-2 perc). A tűzről levéve belekeverjük a kukoricapelyhet, majd evőkanállal még melegen halmokat készítünk belőle a papírkosárkákba. Fontos, hogy még melegen készítsük a halmokat, mert különben megköt a massza.

Recept:www.webcukraszda.hu

Ferrarossi

Túrós krémes

hozzávalók 4 főre

Tésztához:25 dkg liszt 5 dkg vaj (vagy sütőmargarin)15 dkg porcukor késhegynyi szódabikarbóna fél cs sütőpor 2 egész tojás

Krémhez:6 dl tej2 cs vaníliás pudingpor25 dkg margarin 20 dkg porcukor 30 dkg túró 2 cs vaníliás cukor1 cs mazsola

Tetejére:porcukor

elkészítés
  1. A lisztet a vajjal (vagy sütőmargarinnal) elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, a sütőport és a tojásokat, majd jól összedolgozzuk.
  2. Ebből 2 lapot sütünk tepsi hátán, sütőpapíron.
  3. Elkészítjük a krémet: a tejben sűrűre főzzük a pudingport, és hagyjuk hűlni.
  4. Közben a margarint a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot, a mazsolát és a kihűlt pudingot.
  5. Kidolgozzuk a krémet, és ezzel megtöltjük a lapokat.
  6. A legfelső lapot megszórjuk porcukorral.
  7. Pihentetjük néhány órát,  majd szeleteljük.sütési hőfok:160°C sütési mód:alul-felül sütés tepsi mérete:36x24x5 cm   Recept:www.nosalty.hu

 

 

túrós krémes

Mikulás szelet(gesztenyés)

Hozzávalók:

Tészta: 35 dkg liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tojás, kevés tej, 1 csomag szalalkáli.
Krém: 5 dl tej, 1 csomag vanília puding, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 25 dkg gesztenyepüré, 1/2 dl rum.
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 lapot sütünk. A krémhez a tejet a pudingporral felfőzzük, majd amíg hűl kikeverjük a porcukrot, a margarint és a gesztenyepürét, amiből annyit elveszünk, hogy a tetejét majd megszórjuk vele. Ha kihűlt a puding, a kettőt összekeverjük és a lapokat megtöltjük. Keveset hagyunk a krémből, hogy a legfelső lapot vékonyan meg tudjuk kenni vele, majd ráreszeljük a félretett gesztenyepürét.Recept:www.webcukraszda.hu

Mikulás szelet

Kávés ostyaszelet

  • 2 db nagyobb/ 4 db kisebb ostyalap,25 dkg lágy margarin,5 db tojás,20 dkg porcukor,kb. 50-60 db szögletes háztartási keksz,2 tk nescafé,1 dl víz,20-25 dkg kristálycukor
elkészítés:A margarint a 20 dkg porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk az öt tojássárgáját, és azzal is jól elkeverjük.A 2 tk nescafét 1 dl langyos vízben feloldjuk.Egy ostyalapra (illetve kisebb ostyalap esetén 2 ostyalapra) kenjük a krém felét, majd a kekszeket a kávéba mártjuk, és sorban a krémre fektetjük.A kávés kekszekre jön a krém maradék része és erre az ostyalap(ok).Ezt követően a tojások fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük gőz felett, és a süteményünk tetejére kenjük.
Néhány órát hűtjük, és szeletelhetjük.Recept:www.nosalty.hu
Kávés
 

Babapiskótás,barackos pudingtorta 4 ízű pudinggal
Hozzávalók:2l tej,4 csomag különböző puding,1cs babapiskóta,cukor.meggy vagy bármilyen gyümölcs.Pudingokat megfőzzük a leírás szerint.A piskótákat kétfelé vágjuk.A jénaiba öntjük az első pudingot,rá kerül a piskóta és arra a meggy.Ezt így folytatjuk tovább.Még melegen öntjük rá a pudingot.Tetejét gyümölccsel és csokival díszitjűk.

Pudingos

Csokikrémes tarka mézes

  • 2 tojás
  • 3 ek porcukor
  • 4 ek langyos méz
  • 50 g vaj
  • 450 g liszt
  • 5+2 ek tej
  • 1 csapott tk Na- bikarbonát
  • pár csepp citromlé
  • Krémhez 2 tejszínízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 6-7 ek cukor
  • 100 g vaj
  • 50 g porcukor
  • 100 g finom étcsoki
  • Mázhoz:
  • 2 tojásfehérje
  • 300 g porcukor
  • 10 csepp citromlé
elkészítés
  1. A pudingot megfőzzük, elosztjuk, az 1/3 részbe beletördeljük a csokoládét, addig kavarjuk amíg felolvad. A 2/3 rész pudingotkihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat.
  2. A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a bikarbonátot felfuttatjuk a citromlével és a masszát jól összegyúrjuk.
  3. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe beledolgozunk 2 halmozott ek kakaót, amit 2 ek tejjel elkavartunk.
  4. 2-2 lapot nyújtunk a fehér és a kakaós tésztából (25x35 cm).
  5. Tepsi háton megsütjük. (Egyenként 12 perc).
  6. A tésztát összerakjuk. Barna lap, fehér krém, fehér lap, csokikrém, fehér lap, fehér krém, barna lap, és a cukormáz. (A cukormáz hozzávalóit kavarjuk, nem verjük.)
tepsi mérete:
25x35 cm                                Recept:Nosalty
Mézes

Csörögefánk élesztő nélkül

  • 3 tojássárgája,1 kis doboz tejföl,kevés só,5-6 dkg porcukor,5-6 dkg margarin,1/2 cs sütőpor,kevés rum,liszt
A hozzávalókat összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. 1/2 órát pihenetetjük.
Kb. 5 mm vastagságra kinyújtjuk a tésztát, kocka alakúra felvágjuk, közepébe csíkot vágunk, és áthúzzuk rajta az egyik csücskét.
Forró olajban kisütjük, porcukorral meghintjük, és lekvárral tálaljuk.Recept:Nosalty
fánk

 

Túrós zserbó

hozzávalók 4 főre:

Tésztához:40 dkg liszt,20 dkg cukor,1/2 margarin ( 12,5 dkg),2 ek tejföl,1 tojás + 1 sárgája,1/2 cs sütőpor,3 ek kakaópor

Töltelékhez:75 dkg túró,5 dkg margarin,3 tojássárgája,1 cs vaníliás cukor,20 dkg cukor,2 ek búzadara,3 tojás kemény habja

Többi réteghez:lekvár,darált dió

Tetejére:1 tábla étcsokis tortabevonó

elkészítés:
  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát három részre osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk.
  2. A  tepsit  kivajazzuk, és ráhelyezzük a kinyújtott tésztát. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval.
  3. Rátesszük a második kinyújtott lapot is.
  4. Rásimítjuk a túrókrémet. Ehhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a többi hozzávalót. Utoljára kerül hozzá a kemény habbá vert tojásfehérje.
  5. A túrókrém tetejére helyezzük a harmadik lapot, amelyet villával megszurkálunk.
  6. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  7. Ha kihűlt, bevonjuk tortabevonóval a tetejét.Recept:Nosalty
Túrós

 

Grízes-mézes süti

hozzávalók 8 főre:

Tésztához:50 dkg liszt,15 dkg porcukor,6 dkg puha vaj,1 kk szódabikarbóna,2 egész tojás,4 ek tejfö,l2 ek méz

Krémhez:25 dkg porcukor,20 dkg vaj,6 dl tej,5 ek grízlekvár - ízlés szerinti mennyiségű és ízű,csokimáz a süti tetejére.

elkészítés:
  1. Lassú tűz mellett megfőzzük a grízt a tejjel, majd hűlni hagyjuk.
  2. Ez idő alatt, elkészítjük a tésztát: a tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, majd 4 részre osztva, lemeztepsi nagyságúra nyújtjuk őket.
  3. A lemeztepsik hátát vajjal és liszttel vékonyan kenjük, és hintjük, majd a tésztát óvatosan ráhelyezzük.
  4. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg azt nem látjuk, hogy már szép barnás a színe.
  5. A  porcukrot és a vajat összedolgozzuk, majd hozzáadva a grízt, robotgéppel krémessé keverjük.
  6. Az első lapot tálcára helyezzük, majd a krém felével megtöltjük, a második lapot lekvárral töltjük meg, a harmadik lapot a krém másik felével.
  7. Ráhelyezzük óvatosan a negyedik lapot, és erre kerül a csokimáz.
  8. Kb. 1 napig pihentetjük, hogy jól megpuhuljon. Ízlés szerint szeleteljük.
sütési hőfok:
165°C
sütési mód:
alul-felül sütés
Recept:Nosalty
Mézes

 

Linzer és isler

 

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 40 dkg margarin, 20 dkg porcukor,1.5 zacskó sütőpor, 2 zacskó vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, reszelt citromhéj

A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4  mm vastagságúra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.

A linzerhez a "tetőt" úgy készítsük, hogy a kiszaggatott tészta közepét a habzsákunkon használt csővel szúrjuk ki és úgy süssük készre.

Ha kihűlt, töltsük meg őket habzsákból kinyomott baracklekvárral. A linzert porcukorral tálaljuk, az islert mártsuk olvasztott csokoládéba.

Ebből a mennyiségből kb. 1.5 kg kész sütemény lesz.

Recept:http://andi1976.gportal.hu


Citromos krémes

hozzávalók 10 főre:

Tésztához:50 dkg liszt,10 dkg cukor,1 cs sütőpor,1 tojás,18 dkg zsír,kb. 0,5- 1 dl tej (annyi, hogy könnyen nyújtható legyen),6-8 ek sárgabarack lekvár

Krémhez:3 dl tej,1 cs vaníliás pudingpor,20 dkg Rama,20 dkg porcukor,1 nagyobb vagy 2 kisebb citrom

elkészítés:
  1. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a sütőport.
  2. A lisztes keverék közepére csinálunk egy mélyedést, és beletörjük a tojást, beleszórjuk a cukrot és kb. 0,5 dl tejet.
  3. Sima tésztává gyúrjuk, ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis tejet. Majd 4 egyenlő részre osztjuk.
  4. Kinyújtunk egy adag tésztát, tepsire rakjuk, és megkenjük 3-4 ek baracklekvárral. Majd egy másik adag tésztát is kinyújtunk, és azzal befedjük. Villával megszúrkáljuk, és kb. 7-8 perc alatt 180 fokon megsütjük.
  5. Az előző lépést megismételjük.
  6. Amíg a tésztánk sül, a tejet a pudingporral összefőzzük. Ha kész, egy pici vajat keverünk bele, hogy ne bőrösödjön meg hűlés közben.
  7. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a citrom reszelt héját és a citrom kifacsart levét.
  8. Ha a pudingunk kihűlt, akkor belekeverjük a margarinos-citromos cukrot.
  9. A két sült lappáros közé kenjük a krémet, és a tetejét megszórjuk porcukorral.
  10. Szeletelés előtt egy éjszakát pihentetjük.
Recept:Nosalty
citromos

Karamellás sportszelet

hozzávalók 12 főre:

Az alaphoz:25 dkg szögletes háztartási keksz

Az áztatáshoz:1,5 dl tej,2 ek cukor,fél dl rum, 1 ek rumaroma, fél dl kávé

A krémhez:3 cs főzős karamell ízű pudingpor,1 l tej,0,5 l Hulala,4 db nagy "Sport Szelet" csokoládé

elkészítés:
  1. A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, ügyelve, hogy ne ázzon szét!
  2. Majd egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját.
  3. A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen (a zacskón olvasható utasítás szerint járunk el), és még forrón a kekszre öntjük.
  4. A  fél l Hulalát habbá verjük, és a 3/4 részét a karamellpuding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém.
  5. A maradék Hulalába beletesszük a Sport szeleteket felolvasztva. (A csokit mikróban olvaszthatjuk fel, de figyeljünk, kevés idő kell neki, mert karamellizálódik.) Ez kerül a tetejére.
  6. Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.
Recept:Nosalty
karamellás

Mézes krémes

hozzávalók 12 főre:

Tészta:60 dkg liszt,15dkg porcukor,9 dkg zsír,2 egész tojás,4 ek méz,4 ek tej,1 tk szódabikarbóna

Töltelék:6 dl tej,3 tojás sárgája,4 púpozott ek liszt,10 dkg porcukor,2 cs vaníliás cukor,25 dkg Rama,20 dkg porcukor,3 tojás fehérje

elkészítés
  1. A tésztához a mézet felolvasztjuk, és hagyjuk hűlni.
  2. A lisztet összekeverjük a porcukorral, szódabikarbónával majd a zsírt elmorzsoljuk benne.
  3. Kis fészket csinálunk, a tojást, tejet, és a kihűlt mézet a közepébe tesszük, és puha tésztát gyúrunk belőle.
  4. 4  részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és zsírozott tepsi hátulján előmelegített sütőben 190 fokon mind a 4 lapot kisütjük egymás után.
  5. A lapokat akkorára nyújtsuk ki mint amekkora a tepsi hátulja. Ha nagyobbra sikerül akkor vágjuk le a szélét sütés előtt mert akkor könnyebb lesz lecsúsztatni a tepsi hátuljáról a megsült tésztát. (Késsel alá szoktam nyúlni, és szépen lecsúszik a tepsiről.)
  6. A krémhez a  tojás sárgáját  a porcukorral,  vaníliás cukorral és a liszttel csomómentesre keverjük.
  7. A tejet feltesszük melegedni, belekeverjük a tojásos masszánkat, és sűrű pudingot főzünk belőle. Hagyjuk hűlni.
  8. A margarint és a porcukrot habosra keverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük.
  9. Amikor a pudingunk kihűlt, először a vajas krémmel jól összekeverjük, majd a habot óvatosan belekeverjük.
  10. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
  11. Egy éjszakát áll és másnap megpuhul a krémtől a tészta,és lehet tetszőlegesen szeletelni és fogyasztani
sütési hőfok:180°C
sütési mód:alul-felül sütés
tepsi mérete:30x34 cm
Recept:Nosalty
Citromos

Szilvalekváros diós tekercs

Hozzávalók:
Tészta: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 tojás, 5 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, csipet só.
Töltelék: 30 dkg szilvalekvár, 20 dkg darabos, vagdalt dió.
Tetejére: 1 tojás (lekenéshez), porcukor.
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a csipet sót és a margarint. Az élesztőt egy kevés tejben (0,5 dl) egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk, hozzáöntjük a liszthez, majd a tojásokkal, a többi tejjel meg a cukorral összegyúrjuk. Letakarjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap reggel kivesszük a hűtőből, és még fél órát hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy könnyebb legyen nyújtani. Kettéosztjuk, az egyik felét fél centi vastagra kinyújtjuk, megkenjük a szilvalekvárral, megszórjuk a darabos, vagdalt dióval és szorosan feltekerjük. A másik tésztát ugyanígy készítjük el. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojással. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ízlés szerint elkészíthetjük más lekvárral is.

Recept:webcukrászda

tekercs

Almás-mézes süti

Hozzávalók:

Tészta: 25 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 evőkanál méz, 5 dkg vaj, 1 tojás, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál tejföl. Ezeket jól összedolgozzuk, és kis pihentetés után 2 lapot sütünk.
Krém: 1,5 kg reszelt vagy szeletelt almát megpárolunk 20 dkg cukorral és 1 kiskanál fahéjjal. 1 dl tejben elkeverünk 2 csomag vaníliás pudingport, s belefőzzük az almába.
Elkészítés:

Amikor a krém kihűlt, az egyik lap tetejére rásimítjuk az almakrém felét, rárakunk egy sor babapiskótát, meglocsoljuk kevés rummal, majd rátesszük a maradék krémet, s befedjük a másik tésztalappal. A tetejét porcukorral szórjuk meg.

Recept:webcukrászda

Mezes

 

Halloween muffin-(alaprecept: csokis muffin)

Hozzávalók:20 dkg liszt,1,5kk sütőpor,1 kk szódabikarbóna,5 dkg apróra vágott étcsoki,1 tojás,1 cs vaníliacukor,10 dkg cukor,0,5 dl olaj,2 dl tej.

Elkészítés:A tésztához  egy tálba összekeverem a lisztet,sütőport,szódabikarbónátés a darabólt csokit.Egy másik tálba a tojást,vaniliacukrot,kristálycukrot,olajat és a tejet.Gépi habverővel alaposan össze dolgozom.Ehez hozzáadom a csokis lisztet.Fakanálal összekeverem és evőkanállal arányosan szétosztom a muffin formába,a formát félig teszem.20perc alatt kész.12db lesz belőle.

Saját recept

Halloween-es party muffin.Kell még hozzá babapiskóta és kevés olvasztott csoki.

 

lkkk

Szabadkai szelet

Hozzávalók:

60 dkg lisz,t

20 dkg porcukor,

Fél kávéskanál szódabikarbóna,

10 dkg zsír,

3 evőkanál méz,

1 db tojás,

1,5 dl tej, vagy tejföl

 

 

Töltelék:

1 kisült lap,

15 dkg darált dió,

25 dkg porcukor,

10 dkg mazsola,

4-5 evőkanál baracklekvár,

1 evőkanál kakaó,

1 db citrom reszelt héja,

Kb. 3/4 dl forralt tej,

 

1 csomag vaníliás cukor,

 

Baracklekvár a lapok kenéséhez,

 

 

 

Csokimáz:10 dkg csoki,5 dkg margarin

 

Elkésztés:

A zsírt, porcukrot, mézet, tojást jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a tejet óvatosan, hogy nyújtható masszát kapjunk. 3 lapot sütünk a tepsi hátlapján.

A kisült lapokból egyet sodrófával összetörünk, hozzáadjuk a darált diót, porcukrot, mazsolát, kakaót, citrom reszelt héját, lekvárt, végül a forralt tejet a vaniliáscukorral, hogy összeálló masszát kapjunk. A két megmaradt lapnak az alsó oldalát megkenjük baracklekvárral, rákenjük a tölteléket, majd ráborítjuk a másik lapot. Óvatosan lenyomtatjuk, majd végül leöntjük csokimázzal. Ennek egy kicsit tovább kell puhulnia (8-10 órát). 2x6 cm-re szeleteljük, 100 db lesz belőle. A tepsi nagysága 32x40cm.

Recept:Lakoma gasztrooldal

szabadkai

Pudingos babapiskóta
(vanília és puncs ízű)
Hozzávalók:1 l tej,1 cs vaníliapuding,1 cs puncs ízű puding,1 cs babapiskóta,8 ek kristálycukor
Elkészítés:Megfőzzük a pudingokat,a szokott módon.Egy jénai tálba egy sor piskóta,ráöntjük még melegen a vaníliapudingot,még egy sor piskóta majd a puncs puding.Ha kihül,ízlés szerint tejszínhabbal tálaljuk.
Egyszerű,mégis finom desszert.
Saját recept
puding
Túrótorta
Elkészítés:7 tojásból piskóta tortalapot sütünk.Ha kihül,3 egyforma lapra vágjuk.Tölteléke a következő:1/2 kg túrót szitán át törünk,hozzá egy citrom reszelt héja.1 cs vaníliacukor és ízlés szerint porcukor.1/2 liter hulalát kemény habbá verünk,és a túróhoz keverjük.Ezzel a krémmel betöltjük a tortát,körbekenjük a maradék krémmel.Oldalát végigrakjuk babapiskótával.Díszitjük ízlés szerint gyümölcsökkel.Ha ajándékba adjuk,körbekötjük szalaggal.Ezt a receptet egy kedves ismerősömtöl kaptam.Nagyon finom és mutatós torta.
torta

Rumos meggyes csokoládés szelet

Hozzávalók:
Tészta: 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15 dkg zsír, 15 dkg cukor, 1 tojás, 2 dl tejföl.
Krém: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 5 dl tej, 2 evőkanál cukor, 4 púpozott evőkanál liszt, 2 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál kakaópor, ízlés szerint rumaroma, 1 kg magozott meggy (vagy befőtt).
A tetejére: csokimáz.
Elkészítés:
A tésztához valókat összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle egy 35 x 40 cm-es tepsi hátulján 180°C–on, 10 perc alatt. A krémhez a tejet a liszttel elkeverjük, bele a 2 evőkanál cukor, a kakaópor és a rumaroma, ezt folytonos keverés mellett megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Ezalatt a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a kihűlt krémmel simává dolgozzuk. Az első lapot megkenjük krémmel, kirakjuk meggyel, rá a másik lapot, ismét krém következik, majd meggy, és rá az utolsó lap. Csokimázzal bevonjuk.

A tészta törik, ezért egy éjszakára hűtőben kell tartani, másnapra megpuhul.

Recept:webcukrászda

gtrhz

Méhecskék

Hozzávalók:

25dkg túró,1 vanilia c,1citrom reszelt héja.1ek citromlé,izlés szerint cukor,25dkg darált keksz,kevés kókusz,5dkg csoki,manduladarabok.
Elkészítés:A hozzávalókat összegúrjuk,kivéve a csokit és a manduladarabokat.Ezek a díszítéshez kellenek.
ghrgfdffd

 

Pudingos tejszínhabos krémes
hozzávalók 4 főre

Lapokhoz:

 

  • 10 dkg porcukor

 

 

  • 2 db tojás
  • 10 dkg Rama
  • 1 ek méz
  • 30 dkg liszt

 

 

  • 2 kk szódabikarbóna

 

Krémhez:

 

  • 1 l tej

 

 

  • 3 cs vaníliás puding
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 4 tojássárgája
  • 25 dkg porcukor

 

 

  • 25 dkg puha Rama

 

Összeállításához:

 

  • 1/2 l Hulala tejszín felverve

 

 

elkészítés:

 

 

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, két lapot sütünk tepsi hátán, amit előtte megzsírozunk egy kicsit. 200 fokon 10 percig sütjük tésztakapokat.

 

 

  1. A krémhez valókból (a porcukor és a margarin kivtelével) sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, hozzáadunk 25 dkg porcukrot, 25 dkg margarint, amit előzőleg habosra keverünk.
  2. A két lap közé kenjük a krémet, majd rá a felvert tejszínt. Porcukorral megszórjuk a tetejét, 1 napig hagyjuk állni, utána szeleteljük.

 

 

  • Recept:Nosalty

 

gfgfdff

Következő oldal

Asztali nézet