Habkönnyű almás sütemény
Hozzávalók a tésztához : 50 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 3 tojássárgája, 3 – 4 evőkanál tejföl, egy csipet só, 1 csomag sütőpor, reszelt citromhéj
A töltelékhez : 1.5 kg alma, 3 dkg margarin, 10 dkg porcukor, ½ csomag vaníliás pudingpor, 3 tojásfehérje
A tészta elkészítése : A liszthez keverjük el a sütőport, és a többi alapanyagot hozzáadva gyúrjunk belőle tésztát. A tészta 2 / 3 része lesz a süti alja, ezt tegyük a hűtőbe. A maradék 1/3 része reszelve lesz majd a tetejére, ezt a mélyhűtőbe tegyük be, mert csak fagyott állapotban tudjuk majd lereszelni.
A töltelékhez az almát hámozzuk meg, és szeleteljük fel. A margarinnal, és a cukorral pároljuk félpuhára. A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almához öntjük és picit besűrítjük. Hűtsük langyosra.
A tojásfehérjét verjük fel, de ne túl keményre, és óvatosan forgassuk bele az almát.
A hűtőben tárolt tésztát sütőpapíros tepsibe nyújtjuk, erre tegyük rá a langyosra hűlt tölteléket, és a fagyasztott tésztát nagyobb lyukú reszelővel reszeljük rá a tetejére.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük készre, a tetejét is hagyjuk egy kicsit megpirulni. Tálaláskor fahéjas porcukorral tálaljuk.
34 * 26 cm-es tepsiben készült.
Recept:http://andi1976.gportal.hu
Túrós rakott palacsinta
A palacsintákhoz : 2 db tojás, 20 dkg liszt, 3 dl tej, 2 dl víz, 1 ek kristálycukor, 1 csipet só, 0,75 dl olaj
A töltelékhez : 50 dkg tehéntúró , 20 dkg porcukor, 6 evőkanál vaj, 4 db tojás, 1 db citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola , 1 ek rum
Az öntethez: 2 db tojás, 6 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor , 2 dl tej
A sütőedény kikenéséhez: 2 dkg vaj
Elkészítés :
A palacsinta hozzávalóit keverjük csomómentesre úgy, hogy az olajat a végén tegyük bele. Hagyjuk addig pihenni míg a tölteléket és az öntetet elkészítjük.
Készítsük el a tölteléket : a túrót törjük össze, és adjuk hozzá a reszelt citromhájat. A tojássárgájákat keverjük ki a porcukorral, és a puha vajjal. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A mazsolát locsoljuk meg a rummal.
A túróhoz adjuk hozzá a tojássárgás keveréket, a mazsolát, majd óvatosan a felvert fehérjét.
Az öntethez a tojást kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, valamint a tejjel.
Süssük ki a palacsintákat. A palacsintasütőnk méretétől függően 10 – 12 db lesz belőle. Ha jó teflonos palacsintasütőnk van akkor csak az első sütésénél kell olajozni, utána már nem.
Egy 20 * 30 cm-es ovális formájú kerámia sütőtálat 2 dkg vajjal kikentem. A palacsintákat bőven betöltöttem a túrótöltelékkel, félbevágtam őket, és a vágott felükkel félig elcsúsztatva egymásra tettem őket. Sütés előtt az öntettel jól meglocsoltam, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Recept:http://andi1976.gportal.hu
Ferrarossi Hozzávalók: |
6 evőkanál méz, 15 dkg cukor, 25 dkg margarin, 20 dkg keserű főzőcsoki vagy tortabevonó, 15 dkg darált dió, 25 dkg natúr kukoricapehely, kb. 60 db mignon- vagy muffinpapír. |
Elkészítés: |
A mézet a cukorral felolvasztjuk, beleolvasztjuk a margarint, ha az is felolvadt, a csokit. Ezután belekeverjük a darált diót, és mindezt sűrűre főzzük (1-2 perc). A tűzről levéve belekeverjük a kukoricapelyhet, majd evőkanállal még melegen halmokat készítünk belőle a papírkosárkákba. Fontos, hogy még melegen készítsük a halmokat, mert különben megköt a massza. Recept:www.webcukraszda.hu |
Tésztához:25 dkg liszt 5 dkg vaj (vagy sütőmargarin)15 dkg porcukor késhegynyi szódabikarbóna fél cs sütőpor 2 egész tojás
Krémhez:6 dl tej2 cs vaníliás pudingpor25 dkg margarin 20 dkg porcukor 30 dkg túró 2 cs vaníliás cukor1 cs mazsola
Tetejére:porcukor
Mikulás szelet(gesztenyés) Hozzávalók: |
Tészta: 35 dkg liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tojás, kevés tej, 1 csomag szalalkáli. Krém: 5 dl tej, 1 csomag vanília puding, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 25 dkg gesztenyepüré, 1/2 dl rum. |
Elkészítés: |
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 lapot sütünk. A krémhez a tejet a pudingporral felfőzzük, majd amíg hűl kikeverjük a porcukrot, a margarint és a gesztenyepürét, amiből annyit elveszünk, hogy a tetejét majd megszórjuk vele. Ha kihűlt a puding, a kettőt összekeverjük és a lapokat megtöltjük. Keveset hagyunk a krémből, hogy a legfelső lapot vékonyan meg tudjuk kenni vele, majd ráreszeljük a félretett gesztenyepürét.Recept:www.webcukraszda.hu |
Babapiskótás,barackos pudingtorta 4 ízű pudinggal
Hozzávalók:2l tej,4 csomag különböző puding,1cs babapiskóta,cukor.meggy vagy bármilyen gyümölcs.Pudingokat megfőzzük a leírás szerint.A piskótákat kétfelé vágjuk.A jénaiba öntjük az első pudingot,rá kerül a piskóta és arra a meggy.Ezt így folytatjuk tovább.Még melegen öntjük rá a pudingot.Tetejét gyümölccsel és csokival díszitjűk.
Tésztához:40 dkg liszt,20 dkg cukor,1/2 margarin ( 12,5 dkg),2 ek tejföl,1 tojás + 1 sárgája,1/2 cs sütőpor,3 ek kakaópor
Töltelékhez:75 dkg túró,5 dkg margarin,3 tojássárgája,1 cs vaníliás cukor,20 dkg cukor,2 ek búzadara,3 tojás kemény habja
Többi réteghez:lekvár,darált dió
Tetejére:1 tábla étcsokis tortabevonó
Tésztához:50 dkg liszt,15 dkg porcukor,6 dkg puha vaj,1 kk szódabikarbóna,2 egész tojás,4 ek tejfö,l2 ek méz
Krémhez:25 dkg porcukor,20 dkg vaj,6 dl tej,5 ek grízlekvár - ízlés szerinti mennyiségű és ízű,csokimáz a süti tetejére.
Linzer és isler
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 40 dkg margarin, 20 dkg porcukor,1.5 zacskó sütőpor, 2 zacskó vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, reszelt citromhéj
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
A linzerhez a "tetőt" úgy készítsük, hogy a kiszaggatott tészta közepét a habzsákunkon használt csővel szúrjuk ki és úgy süssük készre.
Ha kihűlt, töltsük meg őket habzsákból kinyomott baracklekvárral. A linzert porcukorral tálaljuk, az islert mártsuk olvasztott csokoládéba.
Ebből a mennyiségből kb. 1.5 kg kész sütemény lesz.
Recept:http://andi1976.gportal.hu
Tésztához:50 dkg liszt,10 dkg cukor,1 cs sütőpor,1 tojás,18 dkg zsír,kb. 0,5- 1 dl tej (annyi, hogy könnyen nyújtható legyen),6-8 ek sárgabarack lekvár
Krémhez:3 dl tej,1 cs vaníliás pudingpor,20 dkg Rama,20 dkg porcukor,1 nagyobb vagy 2 kisebb citrom
Karamellás sportszelet
Az alaphoz:25 dkg szögletes háztartási keksz
Az áztatáshoz:1,5 dl tej,2 ek cukor,fél dl rum, 1 ek rumaroma, fél dl kávé
A krémhez:3 cs főzős karamell ízű pudingpor,1 l tej,0,5 l Hulala,4 db nagy "Sport Szelet" csokoládé
Tészta:60 dkg liszt,15dkg porcukor,9 dkg zsír,2 egész tojás,4 ek méz,4 ek tej,1 tk szódabikarbóna
Töltelék:6 dl tej,3 tojás sárgája,4 púpozott ek liszt,10 dkg porcukor,2 cs vaníliás cukor,25 dkg Rama,20 dkg porcukor,3 tojás fehérje
Hozzávalók: |
Tészta: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 tojás, 5 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, csipet só. Töltelék: 30 dkg szilvalekvár, 20 dkg darabos, vagdalt dió. Tetejére: 1 tojás (lekenéshez), porcukor. |
Elkészítés: |
A liszthez hozzáadjuk a csipet sót és a margarint. Az élesztőt egy kevés tejben (0,5 dl) egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk, hozzáöntjük a liszthez, majd a tojásokkal, a többi tejjel meg a cukorral összegyúrjuk. Letakarjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap reggel kivesszük a hűtőből, és még fél órát hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy könnyebb legyen nyújtani. Kettéosztjuk, az egyik felét fél centi vastagra kinyújtjuk, megkenjük a szilvalekvárral, megszórjuk a darabos, vagdalt dióval és szorosan feltekerjük. A másik tésztát ugyanígy készítjük el. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojással. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ízlés szerint elkészíthetjük más lekvárral is. |
Recept:webcukrászda
Almás-mézes süti Hozzávalók: |
Tészta: 25 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 evőkanál méz, 5 dkg vaj, 1 tojás, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál tejföl. Ezeket jól összedolgozzuk, és kis pihentetés után 2 lapot sütünk. Krém: 1,5 kg reszelt vagy szeletelt almát megpárolunk 20 dkg cukorral és 1 kiskanál fahéjjal. 1 dl tejben elkeverünk 2 csomag vaníliás pudingport, s belefőzzük az almába. |
Elkészítés: |
Amikor a krém kihűlt, az egyik lap tetejére rásimítjuk az almakrém felét, rárakunk egy sor babapiskótát, meglocsoljuk kevés rummal, majd rátesszük a maradék krémet, s befedjük a másik tésztalappal. A tetejét porcukorral szórjuk meg. Recept:webcukrászda |
Halloween muffin-(alaprecept: csokis muffin)
Hozzávalók:20 dkg liszt,1,5kk sütőpor,1 kk szódabikarbóna,5 dkg apróra vágott étcsoki,1 tojás,1 cs vaníliacukor,10 dkg cukor,0,5 dl olaj,2 dl tej.
Elkészítés:A tésztához egy tálba összekeverem a lisztet,sütőport,szódabikarbónátés a darabólt csokit.Egy másik tálba a tojást,vaniliacukrot,kristálycukrot,olajat és a tejet.Gépi habverővel alaposan össze dolgozom.Ehez hozzáadom a csokis lisztet.Fakanálal összekeverem és evőkanállal arányosan szétosztom a muffin formába,a formát félig teszem.20perc alatt kész.12db lesz belőle.
Saját recept
Halloween-es party muffin.Kell még hozzá babapiskóta és kevés olvasztott csoki.
Hozzávalók:
60 dkg lisz,t
20 dkg porcukor,
Fél kávéskanál szódabikarbóna,
10 dkg zsír,
3 evőkanál méz,
1 db tojás,
1,5 dl tej, vagy tejföl
Töltelék:
1 kisült lap,
15 dkg darált dió,
25 dkg porcukor,
10 dkg mazsola,
4-5 evőkanál baracklekvár,
1 evőkanál kakaó,
1 db citrom reszelt héja,
Kb. 3/4 dl forralt tej,
1 csomag vaníliás cukor,
Baracklekvár a lapok kenéséhez,
Csokimáz:10 dkg csoki,5 dkg margarin
Elkésztés:
A zsírt, porcukrot, mézet, tojást jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a tejet óvatosan, hogy nyújtható masszát kapjunk. 3 lapot sütünk a tepsi hátlapján.
A kisült lapokból egyet sodrófával összetörünk, hozzáadjuk a darált diót, porcukrot, mazsolát, kakaót, citrom reszelt héját, lekvárt, végül a forralt tejet a vaniliáscukorral, hogy összeálló masszát kapjunk. A két megmaradt lapnak az alsó oldalát megkenjük baracklekvárral, rákenjük a tölteléket, majd ráborítjuk a másik lapot. Óvatosan lenyomtatjuk, majd végül leöntjük csokimázzal. Ennek egy kicsit tovább kell puhulnia (8-10 órát). 2x6 cm-re szeleteljük, 100 db lesz belőle. A tepsi nagysága 32x40cm.
Recept:Lakoma gasztrooldal
Hozzávalók: |
Tészta: 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15 dkg zsír, 15 dkg cukor, 1 tojás, 2 dl tejföl. Krém: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 5 dl tej, 2 evőkanál cukor, 4 púpozott evőkanál liszt, 2 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál kakaópor, ízlés szerint rumaroma, 1 kg magozott meggy (vagy befőtt). A tetejére: csokimáz. |
Elkészítés: |
A tésztához valókat összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle egy 35 x 40 cm-es tepsi hátulján 180°C–on, 10 perc alatt. A krémhez a tejet a liszttel elkeverjük, bele a 2 evőkanál cukor, a kakaópor és a rumaroma, ezt folytonos keverés mellett megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Ezalatt a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a kihűlt krémmel simává dolgozzuk. Az első lapot megkenjük krémmel, kirakjuk meggyel, rá a másik lapot, ismét krém következik, majd meggy, és rá az utolsó lap. Csokimázzal bevonjuk. |
A tészta törik, ezért egy éjszakára hűtőben kell tartani, másnapra megpuhul. Recept:webcukrászda |
Méhecskék
Hozzávalók:
Lapokhoz:
Krémhez:
Összeállításához: