MENÜ

Tücsi konyhája
Hobbim:finom sütik saját elkészítésben.

Kókuszos mézes

Hozzávalók:
Tészta: 15 dkg cukor, 1 tojás, 2 evőkanál méz, 5 dkg margarin, 4 evőkanál tej, 50 dkg liszt, 1 csapott evőkanál szódabikarbóna, 1 evőkanál tejföl.
Krém: 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dl tej, 4 evőkanál búzadara, 5 dkg cukor, 10 dkg kókuszreszelék, lekvár.
Máz: olvasztott csokoládé.
Elkészítés:

A cukrot a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mézet, a margarint, és a langyos tejjel tovább keverjük. Beletesszük a lisztet, a szódabikarbónát és a tejfölt. Könnyen nyújtható tésztát készítünk, ha kell tejet még tehetünk bele. 4 db 30 × 36 cm-es lapot sütünk. A krémhez a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük. A tejben felfőzzük a búzadarát a cukorral és ha kihűlt, összekeverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket is. Az összeállításhoz 2-2 lapot lekvárral összeragasztunk, a közepére pedig a kókuszkrémet tesszük. A tetejét csokimázzal vonjuk be, és másnap szeleteljük.

Recept:TraRita Sütödéje facebook csoport

kok

Porhanyós meggyes-mákos

Hozzávalók:

Tészta: 50 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 25 dkg margarin, 1 egész tojás, 2 tojássárgája, 2 dl tejföl.
Töltelék: 1,5 kg meggy, 20 dkg cukrozott darált mák, ízlés szerint fahéj és porcukor.
Elkészítés:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt összeállítjuk a tésztát. Egy órahosszát hűtőben pihentetjük. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk, egy sütőpapírral bélelt 30 × 35 cm-es tepsibe tesszük. Ráterítjük a mákot, megszórjuk a kimagozott meggyel, majd porcukorral és fahéjjal ízesítjük. A tészta másik felét is kinyújtjuk, derelyevágóval rácsokat készítünk és rátesszük a sütemény tetejére. Lekenjük tojással, és 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.

Recept:Webcukrászda

por

Túrós virág

Hozzávalók:

Tészta: 40 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 25 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor és pici tej, hogy összeálljon.
Töltelék: 50 dkg túró, 3 tojássárgája, 2 evőkanál búzadara, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja és a 3 tojásfehérje keményre vert habja.
Elkészítés:

A tésztát összeállítjuk, majd kétfelé vesszük. Az egyiket a tepsibe nyújtjuk, rásimítjuk a tölteléket, befedjük a tészta másik részével, majd megsütjük. Ha kihűlt, virág alakú, vagy bármilyen formájú kiszúróval kiszaggatjuk. A töltelék elkészítésekor mielőtt a tojásfehérjét beleforgatnánk, 2 evőkanállal elveszünk a habból, amit majd a rózsák tetejére kenünk, és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Recept:webcukraszda.hu

gt

Banángolyók

 

Hozzávalók : 3 db nagyobb vagy 4 db kisebb banán, 30 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg porcukor, kókuszreszelék a hempergetéshez

Elkészítés : a banánokat karikázzuk fel, tegyük egy edénybe, és krumplinyomóval pürésítsük.

Adjuk hozzá a porcukrot, habverővel keverjük jól össze. Kisebb adagokban szórjuk hozzá a darált kekszet, és dolgozzuk össze a masszát. ( a végén már csak kézzel tudjuk )

Formáljunk belőle kis golyókat, és hempergessük a kókuszreszelékbe. Fogyasztásig tároljuk hűtőben.42db golyó lett belőle.

Recept:http://andi1976.gportal.hu

a

Színeske



Tészta hozzávalói:
40 dkg liszt,10 dkg porcukor,10 dkg margarin,1 egész tojás,1 kávéskanál szódabikarbóna,2 dl tejföl.

Összedolgozzuk az anyagokat és 4 lapot sütünk ( 35x30 ) 

Krém:3x3 dl tej,3x3 evőkanál cukor,3x5 dkg margarin,1 - 1- 1- csoki, vanília és puncs puding

A pudingokat felfőzzük a cukros tejben, majd melegen beletesszük a margarint és elkeverjük. A lapokat tetszés szerinti sorrendben megtöltjük a még meleg krémmel. Ha kihűlt bevonjuk csokival és hűtőbe tesszük Pár óra múlva már szeletelhetjük is
Recept:TraRita sütödéje facebook oldal
fe
 
PUDINGOS KEKSZEK

Hozzávalók:

25 dkg puha Rama
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
25 dkg liszt
10 dkg pudingpor, vaníliás, vagy csokoládés

Az anyagikból tésztát gyúrunk. Golyókat formázunk, villával megnyomkodjuk a tetejét és 180 fokos sütőben megsütjük. 
Recept:TraRita Facebook oldal
hz
 Tejfölös barackos süti
 
Hozzávalók: 
20 dkg margarin
2 egész tojás
15 dkg porcukor
40 dkg liszt
1 cs sütőpor
citromhéj

Krémhez:
2 cs vaníliás pudingpor
6 ek cukor
6 dl tej
4 dl tejföl
4 tojásfehérje
1 őszibarack konzerv
elkészítés:
A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk.Beletesszük a citromhéjat. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük.
Amíg a tészta pihen, addig készítsük el a krémet. A barackot kockázzuk apróra, és szűrőn hagyjuk lecsöpögni.
A pudingporhoz adjuk a cukrot, és a tejjel keverjük csomómentesre, majd főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tejfölt, majd a barackkockákat.
A tésztát vegyük ki a hűtőből, osszuk két részre, az egyiket nyújtsuk el lisztezett felületen a tepsink méretére.
Terítsük bele a tésztát, szúrkáljuk meg egy villával.
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, óvatosan forgassuk bele a krémbe, és terítsük a tésztára.

Nyújtsuk ki a másik tésztát, és fedjük be vele a krémet. Megsütjük, majd kihülés után porcukorral szórjuk meg.
Recept:Receptet beszéljük meg facebook csoport
asdf
Fahéjas kekszek

Hozzávalók:

2 tojás
20 dkg barna cukor
20 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
2 teáskanál sütőpor
60 dkg liszt
1/2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fahéj


a hempergetéshez:

2 evőkanál fahéj
4 evőkanál kristálycukor



A hozzávalókból tésztát készítünk. A hempergetéshez kis tálban összeforgatjuk a kristálycukrot és a fahéjat.

A tésztából golyókat formázunk, megforgatjuk a fahéjas cukorban, sütőpapíros tepsibe tesszük és 180-200 fokon pár perc alatt megsütjük.
Recept:TraRita Facebook oldal
fa
 

Rumos csokis szelet

Hozzávalók:
Tészta: 60 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg cukor, 15 dkg zsír, 200 g tejföl, 1 tojás.
Krém: 3 csomag csokoládés pudingpor, 8 dl tej, 6 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál rum, 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 2 evőkanál kakaópor.
Máz: 10 dkg ét tortabevonó, 10 dkg fehér csokoládé, csokidara, kevés étolaj.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összeállítjuk, és a tepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle. A pudingport a tejjel és a kristálycukorral felfőzzük, kihűtjük, majd belekeverjük a rumot. A margarint a porcukorral és a kakaóporral könnyű habosra kikeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. Szép simára kikeverjük, majd megtöltjük vele a lapokat. Az olvasztott csokoládékkal díszítjük.

Szeletelés előtt hagyjuk állni legalább 1 napot.

Recept:Webcukrászda

 

vc

Asztali nézet