Kókuszos mézes
Hozzávalók: |
Tészta: 15 dkg cukor, 1 tojás, 2 evőkanál méz, 5 dkg margarin, 4 evőkanál tej, 50 dkg liszt, 1 csapott evőkanál szódabikarbóna, 1 evőkanál tejföl. Krém: 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dl tej, 4 evőkanál búzadara, 5 dkg cukor, 10 dkg kókuszreszelék, lekvár. Máz: olvasztott csokoládé. |
Elkészítés: |
A cukrot a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mézet, a margarint, és a langyos tejjel tovább keverjük. Beletesszük a lisztet, a szódabikarbónát és a tejfölt. Könnyen nyújtható tésztát készítünk, ha kell tejet még tehetünk bele. 4 db 30 × 36 cm-es lapot sütünk. A krémhez a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük. A tejben felfőzzük a búzadarát a cukorral és ha kihűlt, összekeverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket is. Az összeállításhoz 2-2 lapot lekvárral összeragasztunk, a közepére pedig a kókuszkrémet tesszük. A tetejét csokimázzal vonjuk be, és másnap szeleteljük. Recept:TraRita Sütödéje facebook csoport |
Porhanyós meggyes-mákos Hozzávalók: |
Tészta: 50 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 25 dkg margarin, 1 egész tojás, 2 tojássárgája, 2 dl tejföl. Töltelék: 1,5 kg meggy, 20 dkg cukrozott darált mák, ízlés szerint fahéj és porcukor. |
Elkészítés: |
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt összeállítjuk a tésztát. Egy órahosszát hűtőben pihentetjük. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk, egy sütőpapírral bélelt 30 × 35 cm-es tepsibe tesszük. Ráterítjük a mákot, megszórjuk a kimagozott meggyel, majd porcukorral és fahéjjal ízesítjük. A tészta másik felét is kinyújtjuk, derelyevágóval rácsokat készítünk és rátesszük a sütemény tetejére. Lekenjük tojással, és 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Recept:Webcukrászda |
Túrós virág Hozzávalók: |
Tészta: 40 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 25 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor és pici tej, hogy összeálljon. Töltelék: 50 dkg túró, 3 tojássárgája, 2 evőkanál búzadara, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja és a 3 tojásfehérje keményre vert habja. |
Elkészítés: |
A tésztát összeállítjuk, majd kétfelé vesszük. Az egyiket a tepsibe nyújtjuk, rásimítjuk a tölteléket, befedjük a tészta másik részével, majd megsütjük. Ha kihűlt, virág alakú, vagy bármilyen formájú kiszúróval kiszaggatjuk. A töltelék elkészítésekor mielőtt a tojásfehérjét beleforgatnánk, 2 evőkanállal elveszünk a habból, amit majd a rózsák tetejére kenünk, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Recept:webcukraszda.hu |
Banángolyók
Hozzávalók : 3 db nagyobb vagy 4 db kisebb banán, 30 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg porcukor, kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés : a banánokat karikázzuk fel, tegyük egy edénybe, és krumplinyomóval pürésítsük.
Adjuk hozzá a porcukrot, habverővel keverjük jól össze. Kisebb adagokban szórjuk hozzá a darált kekszet, és dolgozzuk össze a masszát. ( a végén már csak kézzel tudjuk )
Formáljunk belőle kis golyókat, és hempergessük a kókuszreszelékbe. Fogyasztásig tároljuk hűtőben.42db golyó lett belőle.
Recept:http://andi1976.gportal.hu
Színeske
Tészta hozzávalói:40 dkg liszt,10 dkg porcukor,10 dkg margarin,1 egész tojás,1 kávéskanál szódabikarbóna,2 dl tejföl.
Rumos csokis szelet |
Hozzávalók: |
Tészta: 60 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg cukor, 15 dkg zsír, 200 g tejföl, 1 tojás. Krém: 3 csomag csokoládés pudingpor, 8 dl tej, 6 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál rum, 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 2 evőkanál kakaópor. Máz: 10 dkg ét tortabevonó, 10 dkg fehér csokoládé, csokidara, kevés étolaj. |
Elkészítés: |
A tészta hozzávalóit összeállítjuk, és a tepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle. A pudingport a tejjel és a kristálycukorral felfőzzük, kihűtjük, majd belekeverjük a rumot. A margarint a porcukorral és a kakaóporral könnyű habosra kikeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. Szép simára kikeverjük, majd megtöltjük vele a lapokat. Az olvasztott csokoládékkal díszítjük. |
Szeletelés előtt hagyjuk állni legalább 1 napot. Recept:Webcukrászda
|